MONUMENTALE SCHEPEN SFEERVOLLE HAVEN HISTORISCHE HAVENSTAD

 

Beleefroutes langs de schepen

In Museumhaven Gouda wordt de grootse geschiedenis van Gouda als havenstad levend gehouden. Lange tijd liep de drukste vaarroute van Nederland door de stad. Er zijn drie beleefroutes waarin je het verhaal van de historische schepen 24/7 op eigen gelegenheid kan ontdekken. Onderweg vertellen de schippers je in filmpjes over varend erfgoed, geven informatieborden je een blik in de geschiedenis en kom je oog in oog te staan met de varende schepen.

De nieuwe routes worden Nederlandstalig en Engelstalig aangeboden. Een bezoek aan de Museumhaven is een gratis uitje.

1. Rondje schepen - 30 minuten van bord naar bord

Van klippers tot aken, van tjalken tot slepers.De historische bedrijfsvaartuigen zijn vaak meer dan 100 jaar oud en nog steeds varend. In vele vormen en met rijke details vertelt elk schip je een eigen verhaal. Je volgt de route langs de informatieborden bij de schepen van bord naar bord.

2. Museumhavenwandeling - 60 minuten, te vinden op www.exploregouda.nl

Ontdek waarom juist op de plek van de Museumhaven bedrijvigheid en één van de drukste sluizen van Nederland ontstonden. In verschillende filmpjes vertellen de schippers je over de historische bedrijfsvaartuigen en het wonen op de schepen. De website exploregouda.nl navigeert je langs de highlights in en rond de haven.
De route start op de markt. Als je deze route start in de Museumhaven dan kan je locatie 1 tm 3 overslaan, begin bij 4. IJsselkade. 

3. Op jacht in de haven - 60 minuten, kinderroute, te vinden op www.exploregouda.nl

Kom oog in oog te staan met een scheepsmotor en ontdek hoe je stevige scheepsknopen legt. Je leert onderweg over de haven en de oude schepen. Kan jij de puzzel oplossen? Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Wil je op pad met een gids? Boek dan de speciale Museumhaven Wandeling van stadswandelingengouda.nl.